Använd din kontokredit på ett optimalt sätt

Använd din kontokredit på ett optimalt sätt

En kontokredit är en kredit med en förutbestämd kreditgräns som avgör hur mycket pengar du kan låna. En sådan kreditlina kan du ansöka om hos en kreditgivare. Den påminner på sätt och vis om ett kreditkort på så vis att du kan använda krediten efter eget huvud och vid behov. Dessutom betalar du bara ränta på de pengar som du faktiskt plockar ut från ditt kreditkonto.

Men det är viktigt att du förstår de fördelar som krediten för med sig. Detta för att du ska kunna använda den på ett optimalt sätt utifrån dina ekonomiska behov. I denna artikel utforskar vi flera olika fördelar med att öppna en kreditlina. Fortsätt att läsa den för att få tips på hur du kan optimera användningen av din sådan!

3 fördelar med en kontokredit som du bör dra nytta av

De fördelar som du bör ha i åtanke och försöka dra nytta av är:

 • Flexibiliteten. Den fördel som oftast lyfts fram är förstås flexibiliteten. Till skillnad från ett vanligt banklån kan du använda din kontokredit på ett flexibelt sätt i takt med att ditt behov uppstår eller förändras. Här skiljer sig kreditlinan åt från ett vanligt lån som ju utbetalas i form av en större klumpsumma. Med en kredit kan du istället ta ut de pengar som du behöver för att täcka olika utgifter. Detta förutsatt att du har utrymme under taket för din kreditgräns.
 • Tillgängligheten. En annan fördel med kreditlinor som du bör ha i åtanke är den stora tillgängligheten. Allt som oftast har du möjlighet att låna pengar om och om igen genom att öppna ett kreditkonto. Detta betyder att du bara betalar tillbaka det belopp som du har lånat plus ränta. Genom att göra detta fyller du på kontot igen och kan sedan fortsätta att låna pengarna om och om igen. Därmed har du alltid ytterligare pengar lättillgängliga i form av din kredit. Detta kan visa sig vara guld värt i lite svårare ekonomiska tider.
 • Kassaflödet. Med hjälp av din kreditlina kan du som har en oregelbunden inkomst hantera ditt kassaflödet. Detta är särskilt mycket värt för småföretagare, frilansare och andra personer vars kassaflöde fluktuerar mycket över tid.

Så kan du välja ekologiskt hållbara alternativ för ditt fritidshus

Så kan du välja ekologiskt hållbara alternativ för ditt fritidshus

Genom att välja ekologiskt hållbara alternativ för ditt fritidshus kan du inte bara minska din miljöpåverkan. Det kan också spara dig pengar på lång sikt. Det finns många bra val att göra, allt från hur du ska återvinna vattnet till hur miljövänlig din inredning kan vara. Om du läser vidare i texten så kommer du få bra tips på gröna val.

Så gör du för att göra gröna val för ditt fritidshus

Att göra gröna val för ditt fritidshus kan vara enkelt och givande. Nedan följer några tips på dessa:

 • Materialval. Använd lokalt och hållbart producerade material såsom trä, sten och betong för att minska miljöpåverkan och transportkostnader. Undvik material som kräver mycket energi och resurser att producera och transportera.
 • Solenergi. Installera solpaneler för att generera din egen elenergi. Detta kan minska dina elräkningar och ge en mer självständig livsstil. Solpaneler kan också vara ett bra alternativ för platser som saknar tillgång till elnätet.
 • Vattenåtervinning. Installera ett vattenåtervinningssystem för att minska ditt vattenavfall och spara pengar på vattenräkningar. Regnvatten kan användas för bevattning och tvätt, medan gråvatten kan återanvändas för toalettspolning eller bevattning.
 • Energibesparande apparater. Använd energieffektiva apparater för att minska energiförbrukningen i fritidshuset. Välj apparater med höga energiklasser och använd energisnåla glödlampor och LED-lampor.
 • Kompostering. Använd en komposteringssystem för att minska avfall och skapa näringsrik jord för trädgården. Matavfall, löv och trädgårdsavfall kan alla komposteras och användas som gödningsmedel för växter och träd.
 • Miljövänlig inredning. Välj miljövänliga material för din inredning, såsom organiska textilier, återvunna material och ekologiska färger. Undvik material som innehåller farliga kemikalier och välj möbler som är tillverkade av återvunnet trä eller annat hållbart material.
 • Underhåll. Se till att ditt fritidshus är ordentligt underhållet för att maximera dess livslängd och minska avfallet. Se till att rengöra regelbundet, laga eventuella skador och använd miljövänliga rengöringsmedel.

Genom att välja hållbara alternativ kan du som sagt både spara pengar på lång sikt samtidigt som du minskar din miljöpåverkan. Tänk på att alla små val kan göra en stor skillnad i slutändan. Du ska inte heller vara rädd för att experimentera med nya tekniker och metoder för att skapa en mer hållbar livsstil för dig och din familj.

Frågor om ögonlocksplastik, Curatiio i Göteborg ger svar

Hur lång tid tar ögonlocksplastik? Varför utförs detta ingrepp? Behövs sjukskrivning efter ingrepp? Följande svar kommer från skönhetskliniken Curatiio som erbjuder ögonlocksplastik i Göteborg. Kom ihåg att det kan skilja något i process mellan olika skönhetskliniker.

Sker ingrepp med bedövning eller sövning?

Ögonlocksplastik är ett litet och snabbt ingrepp. Inför ingreppet genomförs lokalbedövning. Skulle personen känna stor oro för ingreppet går det generellt även att få lugnande medel.

Jag bor i Göteborg – kan jag åka hem direkt efter?

Ja, det är möjligt att gå hem direkt efter att ingreppet är klart. Men de anser inte att bilkörning är lämpligt.

Kommer det uppstå blåmärken?

Ja, redan efter några timmar kommer det uppstå rodnader och blåmärken. Många väljer därför att ha på sig mörka solglasögon till svullnaden gått ned något.

Behöver jag vara sjukskriven?

Om du behöver vara sjukskriven beror på vilket jobb du har. Det kan vara svullet kring ögonen ett tag vilket gör vissa yrken svåra att utföra.

Hur lång läkningstid är det?

Läkningstid är alltid individuellt – så även vid ögonlocksplastik. Efter ca 7 dagar (på återbesöket) kan stygnen tas bort men fortfarande bör man agera försiktigt. Ha inte ärret direkt i solljus och börja med träning i små steg. Lyssna på kroppen!

Från rådgivning till ögonlocksplastik i Göteborg

Så här går processen till – Från rådgivning till återbesök.

 • Kostnadsfri konsultation
  I stort sett alla skönhetskliniker i Göteborg erbjuder kostnadsfri konsultation. Det innebär att man kan komma dit och prata om hur ögonlocksplastik sker, vilket resultat det ger och vad det kostar. Detta blir även ett tillfälle för personalen att verkligen se till att dess kunder förstår vilka förväntningar som finns hos kunden.
 • Ingrepp
  Efter lokalbedövning påbörjas ingreppet – som tar ca en timme. Därefter kan personen åka hem. Det är däremot viktigt att lyssna på kroppen, ta det lugnt och inte köra bil. Ett ingrepp kan vara betydligt mer energikrävande än vad många förväntat sig.
 • Återbesök till mottagningen
  Efter ungefär en vecka är det återbesökstid. De som reser till Göteborg, för att utföra detta ingrepp, bör alltså planera att vara här i drygt en vecka. Det kan ju även vara skönt att göra ingreppet, vara ledig ett par dagar och sedan gå på återbesöket. Ögonlocksplastik kan även utföras i ett flertal andra svenska städer.

Förbered dig för besöket på ett tivoli på rätt sätt

Förbered dig för besöket på ett tivoli på rätt sätt

Många är de människor som älskar att besöka nöjesparker. Så om du har planerat att besöka ett tivoli i Skåne har du mycket roligt att se fram emot! Med detta sagt kan det löna sig att noggrant planera besöket på förhand. Detta för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt besök.

Läs vidare för att ta del av våra tips kring förberedelser inför besöket. Vi berättar allt som du behöver veta för att kunna förbereda dig på bästa möjliga sätt!

Så här kan du förbereda dig för att besöka ett tivoli

Förbered dig för ditt kommande besök på ett tivoli så här:

 • Kolla upp saker och ting på förhand. Har du aldrig tidigare besökt nöjesparken ifråga? Då kan det löna sig att kolla upp detaljer kring besöket på förhand. Du kan med fördel ta reda på vilka karuseller som finns där m.m.
 • Köp gärna biljetter i förväg. Om det är möjligt att köpa biljetter i förväg bör du göra detta. På så vis garanterar du att besöket inte går i stöpet på grund av att nöjesparken är fullpackad med folk. I de flesta fall räcker det dock gott med att köpa biljetter i entrén.
 • Ta reda på öppettiderna. Vilka öppettider har det tivoli som du har tänkt besöka? Planera in din resa till nöjesparken så du inte anländer alltför tidigt eller för sent.
 • Klä dig rätt. Bär bekväma skor, överväg att lämna kepsen hemma, fundera på om du inte borde sätta upp ditt långa hår i en knut. Detta är bara några av de praktiska förberedelser du kan göra när det kommer till din klädsel och ditt utseende. Dessutom bör du skippa att bära örhängen och liknande.
 • Packa inför avresan. Packa ner solkräm och allt annat som du kan tänkas behöva. Se till så du har tillräckligt mycket pengar på ditt konto för att kunna betala för saker och ting.
 • Kom i tid. Anländ i lagom tid till nöjesparken men ta det sedan lugnt och njut av dagen. Ett bra tips är att avvakta med souvenirer och spel där du kan vinna priser till slutet av besöket. På så vis slipper du släpa omkring på onödigt mycket saker mellan åkattraktionerna.

Hur du kan höja din lön som konsultsjuksköterska

En konsultsjuksköterska, ibland också kallad stafettsjuksköterska, hyrsjuksköterska eller bemanningssjuksköterska, är anställd hos ett bemanningsföretag och åtar sig olika uppdrag. Detta skiljer sig från fasta anställningar inom vård och omsorg genom att uppdragen kan vara varierande i längd och efter uppdragets slut blir en ny placering aktuell. En annan stor skillnad är att konsultsjuksköterskors lön är ofta betydligt mer konkurrenskraftig än den hos fast anställda inom kommunala och regionala verksamheter.

Varför konsultsjuksköterskors lön är högre

Naturligtvis beror en individuell persons lön på flera faktorer, som erfarenhet, utbildning och eventuell specialisering. Den främsta anledningen till att vanlig lön för konsultsjuksköterska är högre är att de måste uppvisa en relativt hög grad av flexibilitet. Till exempel kan uppdragen befinna sig på olika orter och de kan ändras med kort varsel. Vidare kan det tillgängligheten på uppdrag fluktuera, vilket gör att det i perioder kan vara viss väntetid mellan uppdrag. I dessa perioder betalar bemanningsföretaget vanligen inte ut lön, så detta kräver viss finansiell planering och beredskap från konsultens sida.

När det gäller konsultsjuksköterskans val av uppdrag är det ett antal element som spelar in för lönesättningen.

 • Region. I regioner där det råder brist på vårdpersonal är ersättningen normalt högre än i till exempel storstadsregionerna.
 • Period. Sommartid, när ordinarie personal har semester, kan det vara svårt för arbetsgivare att få tag på personal. Den konsult som är villig att jobba under denna period har därför större möjlighet till högre lön.
 • Arbetstider. Flexibilitet vad gäller arbetstider belönas oftast med OB-tillägg, vilket gör att konsultsjuksköterskor som är beredda att ta pass på nätter eller sena kvällar tjänar mer.

Offentliga upphandlingar avgör lönesättning

Varje bemanningsföretag som vill tillsätta konsulter på uppdrag, deltar i offentliga upphandlingar där ramavtal förhandlas. De bemanningsföretag som väljer att prissätta lägst får möjlighet att tillsätta fler konsulter, samtidigt som de inte vill prissätta för lågt eftersom det då kan vara svårt att rekrytera konsulter. Konkurrensen är alltså mycket hög och det är därför vanligt att majoriteten av bemanningsföretagen kommer med liknande anbud och därmed har liknande ersättning till konsultsjuksköterskorna. Vid val av bemanningsföretag kan det alltså vara värt att jämföra vilka andra förmåner som erbjuds.

Hyra en stuga i Björnlidens Fjällby

Många svenskar drömmer om att få resa till fjällen och det finns goda skäl till att så är fallet. Det är nämligen ingen hemlighet att det finns många fördelar med att bo i en fjällstuga och att njuta av naturen. Detta är en av många anledningar att besöka Björnlidens Fjällby och få varva ner under några dagar. Faktum är också att det är gynnsamt för din hälsa att göra detta. Här berättar vi mer om hälsofördelarna med att koppla av i den vackra svenska fjällen!

Fördelarna med att hyra en stuga i Björnlidens Fjällby

Du kan gynnas på många sätt av att bo i Björnlidens Fjällby. Innan vi går vidare till fördelarna rekommenderar vi därför att du klickar dig in på https://www.bjornlidensfjallby.se/ och hyr en stuga. Genom att göra detta kan du nämligen åtnjuta följande hälsofördelar:

 • Förbättrad luftkvalitet såväl inomhus som utomhus
  Det finns något speciellt med luften i fjällen – den är ren och fräsch. Men faktum är att även luftkvaliteten inomhus är bättre där uppe. När du bor i en trästuga renas nämligen luften av det trä som stugan är byggd av. Detta gör att luftcirkulationen är bättre inuti stugan och att luften där inne helt enkelt är mer hälsosam att andas. Du kan därmed uppleva att dina allergier lindras eller att du får enklare att andas när du bor i Björnlidens Fjällby.
 • Fjällen främjar den mentala hälsan
  En annan fördel med livet i fjällen är att den lugna och naturnära tillvaron främjar din mentala hälsa. Fjällen är i sig en helt fantastisk plats som inte bara är väldigt vacker utan också mycket lugnande. Om du är van vid ett jäktigt stadsliv kan du därmed gynnas av att få komma ut och känna hur din puls helt enkelt bara sjunker (till en mer hälsosam nivå).
 • Björnlidens Fjällby möjliggör en mer aktiv livsstil
  Du kanske lever en aktiv livsstil idag eller har en önskan om att få röra lite mer på dig? Vad passar väl då bättre än att hyra en stuga i fjällen och få ägna dig åt fysiska aktiviteter under hela dagarna?! I området kring fjällbyn kan du bland annat ägna dig åt skidåkning, skoteråkning, fiske, vandring och mycket mer!

Så vet du om du bör genomgå ett hörseltest

Ett hörseltest är ett test som undersöker en persons förmåga att höra ljud med varierande tonhöjd och ljudstyrka. Dessa tester utförs av proffs som kartlägger personens hörsel och identifierar huruvida denne har ett hörselproblem eller ej.

Det finns flera olika situationer då du bör överväga att genomgå ett hörseltest. Några exempel då dessa är om du:

 • hör ett ringande ljud i dina öron (tinnitus)
 • ofta tvingar be andra att upprepa sig för att du inte hör vad du säger
 • har svårt att följa med i konversationer, särskilt då ett bakgrundsljud stör
 • blir påpekad av andra att du pratar för högt
 • har volymen på din tv väldigt högt uppskruvad och andra påtalar detta för dig.

Fördelarna med att genomgå ett hörseltest

De flesta av oss lever idag ganska upptagna liv. Därför tenderar vi att skjuta upp vissa saker trots att vi vet med oss att de egentligen bör prioriteras högre. Detta gäller inte minst saker och ting som har med din hälsa att göra. Men det är aldrig bra att skjuta upp hälsorelaterade uppgifter och åtaganden. Detta gäller inte minst en så simpel sak som ett hörseltest.

Du kanske tror att det kan vänta till en senare dag, särskilt om du inte upplever några symtom. Men det finns goda skäl att låta undersökas i tid. Till exempel kan du genom att göra detta åtnjuta följande fördelar:

 • Du slipper lever i osäkerhet. Om du länge har skjutit upp ditt hörseltest kanske du har börjat misstänka att du har nedsatt hörsel. Att leva i osäkerhet är aldrig roligt och det kan vara väldigt stressande. Testet är i sig smärtfritt och tar inte särskilt mycket av din tid. När du väl har fått resultatet kan du sedan ta reda på hur du ska gå vidare med ditt liv.
 • Bättre relationer. Din familj och dina vänner är ofta de första som upptäcker att du har börjat få en nedsatt hörsel. Detta kan leda till bråk över tv-volymen och andra småsaker som är skadliga för dina relationer.
 • Du får höra sådant som du tidigare inte har hört. Om det skulle visa sig att du har en nedsatt hörsel finns hjälp att få. Det finns idag många bra hjälpmedel på marknaden som kan hjälpa dig att åter få höra ljud som har fallit i glömska hos dig.

Viktigt att göra en jämförelse av svenska företagsabonnemang

Är du på jakt efter en riktigt bra deal på mobilabonnemang till ditt företag? Då bör du göra en jämförelse av svenska företagsabonnemang. Genom att göra detta kan du sondera terrängen och få reda på vilka alternativ som finns att välja mellan.

Du kanske är en småföretagare som är helt beroende av din mobiltelefon i arbetet? Via mobilen kan du nämligen vara kontaktbar även när du är på språng. För idag händer mycket på företagsmarknaden så det är viktigt att vara snabbfotad och flexibel. Om du inte finns tillgänglig via telefon riskerar du att förlora en affär eller rentav en kund.

Nedan går vi igenom vad du bör tänka på när du jämför mobilabonnemang för företag.

Tänk på detta vid en jämförelse av svenska företagsabonnemang

Det finns många faktorer som spelar in i valet av ett mobilabonnemang för företaget. Till exempel har det visat sig att större inte alltid är bättre när det kommer till mobiloperatörer. Du kan förvisso ofta hitta välkända aktörer såsom Tele2, Telia och Telenor på topplistorna över de bästa mobilabonnemangen. Men även mindre kända operatörer som Telness, Chilimobil och Hallon förekommer ofta på dessa.

För de allra flesta nya och mindre företagare finns det tre faktorer som är viktigare än de övriga. Dessa är:

 • Valuta för pengarna. Även om ditt företag fortfarande är växande bör du försöka hålla nere dina kostnader. Men som alla skickliga företagare vet gäller det framför allt att få valuta för pengarna när man gör investeringar. Så är även fallet när det kommer till att välja ett mobilabonnemang. Därför bör du ta detta i beaktande vid din jämförelse av svenska företagsabonnemang.
 • Täckning och datahastighet. Du har ont om tid och vill kunna surfa snabbt på din mobil. Dessutom är det viktigt att du har god täckning så att du inte missar några viktiga samtal.
 • Kundsupport. När du väljer en bra mobiloperatör behöver du sällan oroa dig för att inte kunna få god kundsupport. Men det är ändå en viktig faktor som du bör ha i bakhuvudet när du väljer företagsabonnemang.

Genom att ta hänsyn till punkterna ovan bör du kunna göra en bra jämförelse!

Varför är bastu bra för blodcirkulationen?

Varför är bastu bra för blodcirkulationen?

Avkopplande och härligt, eller svettigt och förfärligt? Bastun kan vara en vattendelare i lägren. Svenskan är faktiskt det enda språk som inte använder sig av finskans sauna utan istället har komprimerat orden bad och stuga till bastu. För många är det en välkommen lyx i vardagen att få sätta sig bland de varma ångorna och koppla av en stund. Kanske tillsammans med goda vänner, eller bara med sensationen av het luft, ett knäppande aggregat – eller rentav en sprakande eld? Att kombinera bastubadet med ett avkylande bad, att rulla sig i snö, eller att ta en kall dusch mellan varven sägs vara extra bra för blodcirkulationen, och på så sätt bidrar till att stärka kroppens immunförsvar.

Varför är bastu bra för blodcirkulationen?

Faktum är att i bastun stimuleras hjärtat att slå ungefär lika intensivt som vid medelintensiv träning. Kort sammanfattat händer tre olika saker i kroppen:

 • Kroppen får slappna av.
 • Pulsen går upp till 110-130 slag per minut.
 • Blodtrycket ökar.

Detta innebär att cirkulationen får en skjuts medan bastandet pågår, för att sedan, efter avslutat bastu-bad komma ner i lägre blodtryck än vad kroppen hade innan.

Högt blodtryck förknippas ofta med stress, och är skadligt för kroppen i längden, då det bland annat belastar blodkärlen onödigt mycket. Att basta ersätter förstås inte träningen – musklerna arbetar ju inte alls. Men kanske är det inte så dumt att ibland fokusera på avkopplingen och låta hjärtat jobba medan kroppen får koppla av i ångorna. Läs mer om hur bastu kan ge en lugnande effekt.

Så bidrar förbättrad blodcirkulation till bättre hälsa

Att låta kroppen “jobba” samtidigt som den är i vila startar hälsosamma och utrensande effekter. I bastun är det självklart att svettas, vilket är bra för hudens mående och även jämnar ut hudfärgen. När kroppen sedan kyls ner i ett kallt bad får sig cirkulationssystemet en extra utmaning. Då vill kroppen plötsligt dra tillbaka blodet från de ytliga blodkärl som används för att svalka. I denna “chock” stärks cirkulationen.

Man kan säga att den tränas upp genom motståndet. När kroppen sedan återfår sin normala temperatur kommer den alltså kompensera genom att ha lite lägre puls och lite lägre blodtryck, vilket kroppen kommer tolka som att den har en lägre stressnivå än innan, och då är det inte konstigt att man känner sig lite friskare och mår lite bättre efter en session i bastun!

Är det värt att köpa billig skärmkopia vid skärmbyte på iPhone?

Är det värt att köpa billig skärmkopia vid skärmbyte på iPhone?

Om skärmen har spruckit på din iPhone kan den bytas ut mot en ”billig kopia” eller ett originalskydd från Apple. Pris, kvalité och garanti skiljer åt mellan de två alternativen. Vad väljer du när det är dags för skärmbyte?

Skärmbyte med original från iPhone

Det dyraste alternativet men även det som är mest säkert. Vänd dig till en auktoriserad återförsäljare av iPhone för att få detta skärmbyte genomfört. Det finns även ett par icke-auktoriserade återförsäljare som ändå har märket men det är snarare undantag än regel.
Dessa reservdelar kommer direkt från Apple och innebär perfekt bildskärpa och kalibrering mot mjukvaran. För dig som vill ha det allra bästa.

Hög kvalité på vissa kopior

När skärmbyte sker med originaldelar kan kunden vara säker på en hög kvalité. När skärmbyte sker med billigare kopior är det svårare att avgöra vilken kvalité som erbjuds. Det finns kopior med mycket hög kvalité och där det är svårt att se någon större skillnad. Men det finns även kopior som innebär en tydlig försämring i bildkvalité.
Vill du hålla nere priset bör skärmbytet ske med en kopia. Men hör med återförsäljarna vad som skiljer skärmarna åt och om du ska förvänta dig en sämre användarupplevelse.

Skydda skärmen – Tre tips

• Skärmskydd av härdat glas
Med härdat glas skyddas skärmen mot repor och annan yttre påverkan. Glaset är riktigt hårt men det är viktigt att det monteras helt korrekt för att det ska ge fullt skydd. Hos många återförsäljare går det att få hjälp med monteringen – men det inte något som man kan ta för givet.
• Plånboksfodral
Det säkraste sättet att skydda skärmen på en iPhone är att kombinera ett skärmskydd av härdat glas med ett plånboksfodral. Fördelen med detta fodral är att det skyddar runt hela mobilen och så länge som fodralet är stängt skyddas även skärmen av ett tjockt skal.
• Försäkring
Mobilförsäkring skyddar visserligen inte skärmen – men håller nere kostnaden om oturen är framme. Generellt är det bra att vara insatt i vilka försäkringar som täcker skador på mobilen. Många utgår från att allriskförsäkringen inom hemförsäkringen täcker vid skador och stöld. Men det finns generellt undantag där ofta mobiler och datorer nämns. En lösning kan vara att teckna en mobilförsäkring vilket bland annat kan tecknas hos återförsäljare av iPhone.

Läs mer om skärmbyte på iPhone