Naproxen och alkohol

Naproxen är ett icke-steroida antiinflammatoriskt läkemedel (NSAID) som används för att lindra smärta och inflammation associerad med tillstånd som artrit, gikt, menstruation och tendinit. Det finns tillgängligt både över disk och på recept, i olika styrkor från 220 mg till 750 mg.

Risker och biverkningar av Naproxen

Naproxen är känt för att kunna orsaka magrelaterade biverkningar som matsmältningsproblem, halsbränna och blödningar. Risken för dessa biverkningar ökar, särskilt för äldre personer, de som tar andra magpåverkande läkemedel eller de som konsumerar mer än tre glas alkohol per dag. Andra risker inkluderar ökad risk för stroke eller hjärtattack, särskilt hos patienter med befintliga hjärt-kärlsjukdomar eller vid högre doseringar.

Interaktioner med andra läkemedel

Naproxen kan interagera med andra läkemedel som ACE-hämmare, antibiotika, blodförtunnare, antidepressiva, och många andra. Sådana interaktioner kan antingen minska effekten av naproxen, öka biverkningar eller påverka hur länge det verkar.

Naproxen och alkohol

Att samtidigt kombinera naproxen och alkohol kan öka risken för magrelaterade biverkningar eller njurskador. Det rekommenderas att undvika alkohol när man använder naproxen för att minska risken för dessa potentiella problem.

Råd för användning av Naproxen

 • Ta naproxen enligt anvisningarna på etiketten eller som ordinerats av läkaren.
 • Använd den lägsta effektiva dosen under den kortaste möjliga tiden.
 • Ta medicinen med mat för att minska magrelaterade biverkningar.
 • Vid långtidsanvändning kan regelbundna medicinska tester vara nödvändiga.
 • Informera alltid din läkare om du använder naproxen, eftersom det kan påverka resultaten av vissa medicinska tester.

Naproxen är en effektiv behandling för smärta och inflammation, men det är viktigt att vara medveten om de potentiella riskerna, särskilt i kombination med alkohol. Att följa rekommenderade doser och råd från sjukvårdspersonal kan hjälpa till att minimera dessa risker. Som alltid, rådgör med din läkare för personlig medicinsk rådgivning och information.

En rolig lek för uppriktiga samtal

Jag har aldrig är en populär och underhållande lek som används för att lära känna andra människor bättre och skapa roliga och ärliga samtal. I den här artikeln kommer vi att utforska Jag har aldrig frågor, hur de fungerar och varför de är en utmärkt aktivitet för olika tillfällen.

Vad är “Jag har aldrig” frågor?

Jag har aldrig är en enkel och rolig lek där deltagarna ställer påståenden om saker de aldrig har gjort. Om någon i gruppen faktiskt har gjort det som påstås, måste de ta en klunk av sin dryck eller utföra någon annan överenskommen handling. Syftet med spelet är att avslöja intressanta fakta om varandra och skapa en avslappnad och underhållande stämning.

Hur man spelar “Jag har aldrig”

Spelet är enkelt att spela och kräver ingen speciell utrustning. Här är de grundläggande stegen för att spela “Jag har aldrig”:

 • Alla deltagare samlas i en cirkel eller på en plats där de kan se och höra varandra tydligt.
 • En person börjar spelet genom att säga en påstående som börjar med “Jag har aldrig…” och beskriver något de aldrig har gjort. Till exempel, “Jag har aldrig rest till Australien.”
 • De som faktiskt har gjort det som påstås måste reagera genom att ta en klunk av sin dryck eller utföra den överenskomna handlingen, som kan vara något roligt eller skojigt.
 • Spelet fortsätter med att varje deltagare i tur och ordning säger ett nytt påstående.

Varför spela Jag har aldrig?

 • Förbättrar Samtal: Spelet främjar öppna och uppriktiga samtal. Deltagarna delar sina erfarenheter och hemligheter, vilket kan fördjupa relationer och skapa starka band.
 • Underhållning: “Jag har aldrig” är en rolig och avslappnad lek som kan få alla att skratta och ha kul tillsammans.
 • Lärande: Spelet ger insikter om vad andra har upplevt och kan utöka din kunskap om världen och olika livsstilar.
 • Isbrytare: “Jag har aldrig” är ett utmärkt verktyg för att bryta isen och få människor att känna sig mer avslappnade och bekväma i sociala situationer.

Jag har aldrig, frågor för olika tillfällen

“Jag har aldrig” kan anpassas för olika tillfällen och grupper. Här är några exempel på när och var du kan spela “Jag har aldrig” och några passande frågor:

 • Festspel: Vid festliga tillfällen kan du använda frågor som: “Jag har aldrig dansat på ett bord” eller “Jag har aldrig sjungit karaoke offentligt.”
 • Mingelevent: För att bryta isen på mingelfester, prova frågor som: “Jag har aldrig varit på en blinddejt” eller “Jag har aldrig provat en exotisk maträtt.”
 • Familjemöten: För att lära känna din familj bättre, använd frågor som: “Jag har aldrig besökt en nöjespark” eller “Jag har aldrig lärt mig att spela ett musikinstrument.”
 • Teambuilding: På arbetsplatser kan du använda frågor som: “Jag har aldrig hållit ett arbetsmöte” eller “Jag har aldrig deltagit i ett teamprojekt.”

Jag har aldrig är en underhållande och enkel lek som kan föra människor närmare varandra genom ärliga samtal och skratt. Oavsett om det spelas på en fest, ett familjemöte eller som en isbrytare på arbetsplatsen, är “Jag har aldrig” en aktivitet som främjar kommunikation, förståelse och skoj. Så nästa gång du letar efter ett roligt och avslappnat sätt att umgås med andra, överväg att spela “Jag har aldrig” och låt de ärliga berättelserna flyta.

Framstående cateringtjänster i Stockholm

Stockholm, med sitt pulserande evenemangsliv, erbjuder en myriad av cateringalternativ som tillgodoser en mängd olika behov och preferenser. Från intima sammankomster till storskaliga evenemang, spelar catering en central roll i att skapa oförglömliga upplevelser. Valet av catering är avgörande för evenemangets framgång. En anpassad och genomtänkt matupplevelse kan lyfta ett evenemang från bra till enastående och lämnar ett varaktigt intryck hos gästerna.

Skräddarsydda menyalternativ

Cateringföretag i Stockholm excellerar i att erbjuda skräddarsydda menyalternativ som speglar evenemangets tema och värdens personlighet. Dessa menyer är utformade för att tillfredsställa en mångfald av smaker och kostbehov. Cateringtjänster i Stockholm omfattar ett brett spektrum från traditionell svensk matlagning till moderna, innovativa rätter. Detta mångsidiga utbud säkerställer att varje evenemang blir unikt och minnesvärt.

Kvalitet och hållbarhet

Stockholms cateringföretag lägger stor vikt vid att använda högkvalitativa och hållbara ingredienser. Denna inriktning på kvalitet och miljöansvar bidrar till en mer hållbar och etisk matupplevelse. Effektiv logistik och noggrann planering är nyckelkomponenter i framgångsrik catering. Detta innefattar allt från tidig koordinering med kunden till sömlös leverans och uppsättning på evenemangsdagen. Utöver utsökt mat är service och presentation avgörande. Cateringpersonalens professionalitet och förmåga att presentera maten på ett estetiskt tilltalande sätt spelar en stor roll i gästernas övergripande upplevelse.

Anpassning utifrån kundens planering

Cateringtjänster i Stockholm erbjuder lösningar för en mängd olika budgetar och evenemangsstorlekar. Detta flexibla tillvägagångssätt gör det möjligt för kunder att hitta en tjänst som passar deras specifika behov. Cateringbranschen i Stockholm är ständigt i utveckling, med nya trender som framhäver innovation inom matlagning, presentation och hållbarhet. Dessa trender formar framtiden för hur vi upplever mat vid evenemang.

En helhetsupplevelse

Cateringtjänster i Stockholm erbjuder mer än bara mat; de erbjuder en helhetsupplevelse som förhöjer varje aspekt av evenemanget. Genom att kombinera kvalitativ mat med förstklassig service bidrar de till att göra varje tillställning unik och minnesvärd. I Stockholm, där evenemang och sammankomster är en väsentlig del av stadens kultur, är cateringtjänsterna nyckeln till framgång. Genom att anlita rätt cateringföretag kan värdar säkerställa att deras evenemang inte bara uppfyller utan överträffar förväntningarna hos alla inblandade.

Bemanningsföretag och lön för hyrläkare i Norge

Bemanningsföretag spelar en viktig roll inom sjukvården genom att erbjuda hyrläkare till olika verksamheter. Dessa företag har ett ansvar att säkerställa att de läkare som de hyr ut uppfyller de krav och kvalifikationer som krävs för att utföra arbete inom sjukvården. Detta inkluderar att säkerställa att läkarna har rätt utbildning och erfarenhet för att utföra de specifika arbetsuppgifterna.

Hyrläkare har också ett ansvar att upprätthålla höga standarder för vård och behandling. De måste följa de regler och riktlinjer som är fastställda av sjukhuset eller kliniken där de arbetar. De måste också se till att de har rätt utbildning och erfarenhet för att utföra de specifika arbetsuppgifterna.

Erfarenheter från bemanning och hyrläkare

Erfarenhet är en viktig faktor när det gäller att hyra ut läkare. Bemanningsföretag måste säkerställa att de hyr ut läkare med tillräcklig erfarenhet för att utföra de specifika arbetsuppgifterna. Detta inkluderar att ha erfarenhet av att arbeta inom olika specialiteter och behandlingsområden. Hyrläkare måste också ha tillräcklig erfarenhet för att utföra de specifika arbetsuppgifterna. Detta inkluderar att ha erfarenhet av att arbeta inom olika sjukhus och kliniker och att ha erfarenhet av att arbeta med olika patientgrupper.

Det är viktigt att både bemanningsföretag och hyrläkare arbetar tillsammans för att säkerställa att höga standarder för vård och behandling upprätthålls. Genom att samarbeta kan de säkerställa att patienterna får den vård och behandling de behöver. Här finns vidare läsning som handlar om lön för hyrläkare i Norge.

Hyrläkare i Sverige och Norge

Hyrläkare har blivit allt vanligare i Sverige och Norge på grund av en ökad efterfrågan på specialistkompetenser. Marknaden för hyrläkare har vuxit stadigt under de senaste åren och det finns många företag som erbjuder hyrläkartjänster. Dessa företag konkurrerar med varandra om att erbjuda de bästa hyrläkarna till de bästa priserna.

I Sverige är hyrläkare vanligtvis anställda av bemanningsföretag som har avtal med landsting eller regioner. I Norge är hyrläkare vanligtvis anställda av bemanningsföretag som har avtal med sjukhus.

Regler och lagstiftning

I Sverige finns det regler som styr användningen av hyrläkare. Enligt Socialstyrelsens föreskrifter ska hyrläkare ha samma kompetenskrav som anställda läkare. Hyrläkare ska också ha en svensk läkarlegitimation och vara inskrivna i socialstyrelsens register över legitimerade läkare. Dessutom är det viktigt att hyrläkare har en god kunskap om svenska sjukvårdssystemet och svenska språket.

I Norge finns det också regler som styr användningen av hyrläkare. Enligt hälso- och sjukvårdslagen måste hyrläkare ha en norsk läkarlegitimation och vara inskrivna i hälso- och sjukvårdsregistret. Dessutom måste hyrläkare ha en god kunskap om norska sjukvårdssystemet och norska språket. Det är viktigt att notera att lagstiftningen kring hyrläkare kan variera mellan olika länder och regioner. Det är därför viktigt att företag som erbjuder hyrläkartjänster följer de lokala reglerna och lagarna för att säkerställa att hyrläkare har rätt kompetens och kunskap för att utföra sina arbetsuppgifter på ett säkert och effektivt sätt.

Specialiseringar och uppdrag

Hyrläkare är oftast specialister inom olika medicinska områden. De kan ha specialiserat sig inom allmänmedicin, kirurgi, ortopedi, neurologi, kardiologi eller något annat medicinskt område. Det är viktigt att hyrläkare har rätt specialitet för att kunna utföra uppdraget på ett effektivt och säkert sätt. När en hyrläkare anlitas är det viktigt att denne har rätt kompetens och erfarenhet för uppdraget. Därför är det viktigt att arbetsgivaren noggrant väljer en hyrläkare som har rätt specialitet och erfarenhet för det specifika uppdraget.

Uppdrag
Hyrläkare kan utföra en mängd olika uppdrag, från korta vikariat till längre uppdrag som sträcker sig över flera månader eller till och med år. De kan arbeta på sjukhus, vårdcentraler eller andra medicinska institutioner. Vanliga uppdrag för hyrläkare inkluderar att täcka vakanser, arbeta extra under hög belastning, eller att hjälpa till vid specifika projekt eller evenemang. Hyrläkare är utbildade och erfarna läkare som kan utföra en mängd olika medicinska uppdrag. Genom att anlita en hyrläkare kan arbetsgivare säkerställa att de har rätt kompetens och erfarenhet för det specifika uppdraget.

Fördelar och utmaningar för hyrläkare

Fördelar
Hyrläkare har många fördelar när det gäller flexibilitet och frihet. De kan välja sina egna arbetstider och arbetsplatser, vilket ger dem möjlighet att anpassa sitt arbete efter sin egen livsstil. Hyrläkare kan också välja att arbeta på olika platser, vilket ger dem möjlighet att uppleva olika arbetsmiljöer och träffa nya människor. En annan fördel med att vara hyrläkare är att de inte behöver oroa sig för administrativa uppgifter som personaladministration, fakturering och bokföring. De kan fokusera på att ge god vård till patienterna och inte behöva oroa sig för administrativa uppgifter som inte är relaterade till deras yrke.

Utmaningar
En utmaning med att vara hyrläkare är att de ofta arbetar på korta kontrakt, vilket kan leda till osäkerhet när det gäller arbetsplats och tid. Hyrläkare kan också ha svårt att bygga upp en relation med patienterna, eftersom de ofta arbetar på olika platser och inte har möjlighet att följa upp patienterna på lång sikt. En annan utmaning med att vara hyrläkare är att de ofta har högre ansvar och måste anpassa sig snabbt till nya arbetsmiljöer och rutiner. Detta kan vara stressande och kräva mycket ansträngning för att anpassa sig till nya arbetsmiljöer och rutiner.

Sammanfattningsvis har hyrläkare både fördelar och utmaningar när det gäller flexibilitet, frihet och ansvar. Det är viktigt att överväga dessa faktorer innan man bestämmer sig för att bli hyrläkare.

Använd din kontokredit på ett optimalt sätt

Använd din kontokredit på ett optimalt sätt

En kontokredit är en kredit med en förutbestämd kreditgräns som avgör hur mycket pengar du kan låna. En sådan kreditlina kan du ansöka om hos en kreditgivare. Den påminner på sätt och vis om ett kreditkort på så vis att du kan använda krediten efter eget huvud och vid behov. Dessutom betalar du bara ränta på de pengar som du faktiskt plockar ut från ditt kreditkonto.

Men det är viktigt att du förstår de fördelar som krediten för med sig. Detta för att du ska kunna använda den på ett optimalt sätt utifrån dina ekonomiska behov. I denna artikel utforskar vi flera olika fördelar med att öppna en kreditlina. Fortsätt att läsa den för att få tips på hur du kan optimera användningen av din sådan!

3 fördelar med en kontokredit som du bör dra nytta av

De fördelar som du bör ha i åtanke och försöka dra nytta av är:

 • Flexibiliteten. Den fördel som oftast lyfts fram är förstås flexibiliteten. Till skillnad från ett vanligt banklån kan du använda din kontokredit på ett flexibelt sätt i takt med att ditt behov uppstår eller förändras. Här skiljer sig kreditlinan åt från ett vanligt lån som ju utbetalas i form av en större klumpsumma. Med en kredit kan du istället ta ut de pengar som du behöver för att täcka olika utgifter. Detta förutsatt att du har utrymme under taket för din kreditgräns.
 • Tillgängligheten. En annan fördel med kreditlinor som du bör ha i åtanke är den stora tillgängligheten. Allt som oftast har du möjlighet att låna pengar om och om igen genom att öppna ett kreditkonto. Detta betyder att du bara betalar tillbaka det belopp som du har lånat plus ränta. Genom att göra detta fyller du på kontot igen och kan sedan fortsätta att låna pengarna om och om igen. Därmed har du alltid ytterligare pengar lättillgängliga i form av din kredit. Detta kan visa sig vara guld värt i lite svårare ekonomiska tider.
 • Kassaflödet. Med hjälp av din kreditlina kan du som har en oregelbunden inkomst hantera ditt kassaflödet. Detta är särskilt mycket värt för småföretagare, frilansare och andra personer vars kassaflöde fluktuerar mycket över tid.

Så kan du välja ekologiskt hållbara alternativ för ditt fritidshus

Så kan du välja ekologiskt hållbara alternativ för ditt fritidshus

Genom att välja ekologiskt hållbara alternativ för ditt fritidshus kan du inte bara minska din miljöpåverkan. Det kan också spara dig pengar på lång sikt. Det finns många bra val att göra, allt från hur du ska återvinna vattnet till hur miljövänlig din inredning kan vara. Om du läser vidare i texten så kommer du få bra tips på gröna val.

Så gör du för att göra gröna val för ditt fritidshus

Att göra gröna val för ditt fritidshus kan vara enkelt och givande. Nedan följer några tips på dessa:

 • Materialval. Använd lokalt och hållbart producerade material såsom trä, sten och betong för att minska miljöpåverkan och transportkostnader. Undvik material som kräver mycket energi och resurser att producera och transportera.
 • Solenergi. Installera solpaneler för att generera din egen elenergi. Detta kan minska dina elräkningar och ge en mer självständig livsstil. Solpaneler kan också vara ett bra alternativ för platser som saknar tillgång till elnätet.
 • Vattenåtervinning. Installera ett vattenåtervinningssystem för att minska ditt vattenavfall och spara pengar på vattenräkningar. Regnvatten kan användas för bevattning och tvätt, medan gråvatten kan återanvändas för toalettspolning eller bevattning.
 • Energibesparande apparater. Använd energieffektiva apparater för att minska energiförbrukningen i fritidshuset. Välj apparater med höga energiklasser och använd energisnåla glödlampor och LED-lampor.
 • Kompostering. Använd en komposteringssystem för att minska avfall och skapa näringsrik jord för trädgården. Matavfall, löv och trädgårdsavfall kan alla komposteras och användas som gödningsmedel för växter och träd.
 • Miljövänlig inredning. Välj miljövänliga material för din inredning, såsom organiska textilier, återvunna material och ekologiska färger. Undvik material som innehåller farliga kemikalier och välj möbler som är tillverkade av återvunnet trä eller annat hållbart material.
 • Underhåll. Se till att ditt fritidshus är ordentligt underhållet för att maximera dess livslängd och minska avfallet. Se till att rengöra regelbundet, laga eventuella skador och använd miljövänliga rengöringsmedel.

Genom att välja hållbara alternativ kan du som sagt både spara pengar på lång sikt samtidigt som du minskar din miljöpåverkan. Tänk på att alla små val kan göra en stor skillnad i slutändan. Du ska inte heller vara rädd för att experimentera med nya tekniker och metoder för att skapa en mer hållbar livsstil för dig och din familj.

Frågor om ögonlocksplastik, Curatiio i Göteborg ger svar

Hur lång tid tar ögonlocksplastik? Varför utförs detta ingrepp? Behövs sjukskrivning efter ingrepp? Följande svar kommer från skönhetskliniken Curatiio som erbjuder ögonlocksplastik i Göteborg. Kom ihåg att det kan skilja något i process mellan olika skönhetskliniker.

Sker ingrepp med bedövning eller sövning?

Ögonlocksplastik är ett litet och snabbt ingrepp. Inför ingreppet genomförs lokalbedövning. Skulle personen känna stor oro för ingreppet går det generellt även att få lugnande medel.

Jag bor i Göteborg – kan jag åka hem direkt efter?

Ja, det är möjligt att gå hem direkt efter att ingreppet är klart. Men de anser inte att bilkörning är lämpligt.

Kommer det uppstå blåmärken?

Ja, redan efter några timmar kommer det uppstå rodnader och blåmärken. Många väljer därför att ha på sig mörka solglasögon till svullnaden gått ned något.

Behöver jag vara sjukskriven?

Om du behöver vara sjukskriven beror på vilket jobb du har. Det kan vara svullet kring ögonen ett tag vilket gör vissa yrken svåra att utföra.

Hur lång läkningstid är det?

Läkningstid är alltid individuellt – så även vid ögonlocksplastik. Efter ca 7 dagar (på återbesöket) kan stygnen tas bort men fortfarande bör man agera försiktigt. Ha inte ärret direkt i solljus och börja med träning i små steg. Lyssna på kroppen!

Från rådgivning till ögonlocksplastik i Göteborg

Så här går processen till – Från rådgivning till återbesök.

 • Kostnadsfri konsultation
  I stort sett alla skönhetskliniker i Göteborg erbjuder kostnadsfri konsultation. Det innebär att man kan komma dit och prata om hur ögonlocksplastik sker, vilket resultat det ger och vad det kostar. Detta blir även ett tillfälle för personalen att verkligen se till att dess kunder förstår vilka förväntningar som finns hos kunden.
 • Ingrepp
  Efter lokalbedövning påbörjas ingreppet – som tar ca en timme. Därefter kan personen åka hem. Det är däremot viktigt att lyssna på kroppen, ta det lugnt och inte köra bil. Ett ingrepp kan vara betydligt mer energikrävande än vad många förväntat sig.
 • Återbesök till mottagningen
  Efter ungefär en vecka är det återbesökstid. De som reser till Göteborg, för att utföra detta ingrepp, bör alltså planera att vara här i drygt en vecka. Det kan ju även vara skönt att göra ingreppet, vara ledig ett par dagar och sedan gå på återbesöket. Ögonlocksplastik kan även utföras i ett flertal andra svenska städer.

Förbered dig för besöket på ett tivoli på rätt sätt

Förbered dig för besöket på ett tivoli på rätt sätt

Många är de människor som älskar att besöka nöjesparker. Så om du har planerat att besöka ett tivoli i Skåne har du mycket roligt att se fram emot! Med detta sagt kan det löna sig att noggrant planera besöket på förhand. Detta för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt besök.

Läs vidare för att ta del av våra tips kring förberedelser inför besöket. Vi berättar allt som du behöver veta för att kunna förbereda dig på bästa möjliga sätt!

Så här kan du förbereda dig för att besöka ett tivoli

Förbered dig för ditt kommande besök på ett tivoli så här:

 • Kolla upp saker och ting på förhand. Har du aldrig tidigare besökt nöjesparken ifråga? Då kan det löna sig att kolla upp detaljer kring besöket på förhand. Du kan med fördel ta reda på vilka karuseller som finns där m.m.
 • Köp gärna biljetter i förväg. Om det är möjligt att köpa biljetter i förväg bör du göra detta. På så vis garanterar du att besöket inte går i stöpet på grund av att nöjesparken är fullpackad med folk. I de flesta fall räcker det dock gott med att köpa biljetter i entrén.
 • Ta reda på öppettiderna. Vilka öppettider har det tivoli som du har tänkt besöka? Planera in din resa till nöjesparken så du inte anländer alltför tidigt eller för sent.
 • Klä dig rätt. Bär bekväma skor, överväg att lämna kepsen hemma, fundera på om du inte borde sätta upp ditt långa hår i en knut. Detta är bara några av de praktiska förberedelser du kan göra när det kommer till din klädsel och ditt utseende. Dessutom bör du skippa att bära örhängen och liknande.
 • Packa inför avresan. Packa ner solkräm och allt annat som du kan tänkas behöva. Se till så du har tillräckligt mycket pengar på ditt konto för att kunna betala för saker och ting.
 • Kom i tid. Anländ i lagom tid till nöjesparken men ta det sedan lugnt och njut av dagen. Ett bra tips är att avvakta med souvenirer och spel där du kan vinna priser till slutet av besöket. På så vis slipper du släpa omkring på onödigt mycket saker mellan åkattraktionerna.

Hur du kan höja din lön som konsultsjuksköterska

En konsultsjuksköterska, ibland också kallad stafettsjuksköterska, hyrsjuksköterska eller bemanningssjuksköterska, är anställd hos ett bemanningsföretag och åtar sig olika uppdrag. Detta skiljer sig från fasta anställningar inom vård och omsorg genom att uppdragen kan vara varierande i längd och efter uppdragets slut blir en ny placering aktuell. En annan stor skillnad är att konsultsjuksköterskors lön är ofta betydligt mer konkurrenskraftig än den hos fast anställda inom kommunala och regionala verksamheter.

Varför konsultsjuksköterskors lön är högre

Naturligtvis beror en individuell persons lön på flera faktorer, som erfarenhet, utbildning och eventuell specialisering. Den främsta anledningen till att vanlig lön för konsultsjuksköterska är högre är att de måste uppvisa en relativt hög grad av flexibilitet. Till exempel kan uppdragen befinna sig på olika orter och de kan ändras med kort varsel. Vidare kan det tillgängligheten på uppdrag fluktuera, vilket gör att det i perioder kan vara viss väntetid mellan uppdrag. I dessa perioder betalar bemanningsföretaget vanligen inte ut lön, så detta kräver viss finansiell planering och beredskap från konsultens sida.

När det gäller konsultsjuksköterskans val av uppdrag är det ett antal element som spelar in för lönesättningen.

 • Region. I regioner där det råder brist på vårdpersonal är ersättningen normalt högre än i till exempel storstadsregionerna.
 • Period. Sommartid, när ordinarie personal har semester, kan det vara svårt för arbetsgivare att få tag på personal. Den konsult som är villig att jobba under denna period har därför större möjlighet till högre lön.
 • Arbetstider. Flexibilitet vad gäller arbetstider belönas oftast med OB-tillägg, vilket gör att konsultsjuksköterskor som är beredda att ta pass på nätter eller sena kvällar tjänar mer.

Offentliga upphandlingar avgör lönesättning

Varje bemanningsföretag som vill tillsätta konsulter på uppdrag, deltar i offentliga upphandlingar där ramavtal förhandlas. De bemanningsföretag som väljer att prissätta lägst får möjlighet att tillsätta fler konsulter, samtidigt som de inte vill prissätta för lågt eftersom det då kan vara svårt att rekrytera konsulter. Konkurrensen är alltså mycket hög och det är därför vanligt att majoriteten av bemanningsföretagen kommer med liknande anbud och därmed har liknande ersättning till konsultsjuksköterskorna. Vid val av bemanningsföretag kan det alltså vara värt att jämföra vilka andra förmåner som erbjuds.

Hyra en stuga i Björnlidens Fjällby

Många svenskar drömmer om att få resa till fjällen och det finns goda skäl till att så är fallet. Det är nämligen ingen hemlighet att det finns många fördelar med att bo i en fjällstuga och att njuta av naturen. Detta är en av många anledningar att besöka Björnlidens Fjällby och få varva ner under några dagar. Faktum är också att det är gynnsamt för din hälsa att göra detta. Här berättar vi mer om hälsofördelarna med att koppla av i den vackra svenska fjällen!

Fördelarna med att hyra en stuga i Björnlidens Fjällby

Du kan gynnas på många sätt av att bo i Björnlidens Fjällby. Innan vi går vidare till fördelarna rekommenderar vi därför att du klickar dig in på https://www.bjornlidensfjallby.se/ och hyr en stuga. Genom att göra detta kan du nämligen åtnjuta följande hälsofördelar:

 • Förbättrad luftkvalitet såväl inomhus som utomhus
  Det finns något speciellt med luften i fjällen – den är ren och fräsch. Men faktum är att även luftkvaliteten inomhus är bättre där uppe. När du bor i en trästuga renas nämligen luften av det trä som stugan är byggd av. Detta gör att luftcirkulationen är bättre inuti stugan och att luften där inne helt enkelt är mer hälsosam att andas. Du kan därmed uppleva att dina allergier lindras eller att du får enklare att andas när du bor i Björnlidens Fjällby.
 • Fjällen främjar den mentala hälsan
  En annan fördel med livet i fjällen är att den lugna och naturnära tillvaron främjar din mentala hälsa. Fjällen är i sig en helt fantastisk plats som inte bara är väldigt vacker utan också mycket lugnande. Om du är van vid ett jäktigt stadsliv kan du därmed gynnas av att få komma ut och känna hur din puls helt enkelt bara sjunker (till en mer hälsosam nivå).
 • Björnlidens Fjällby möjliggör en mer aktiv livsstil
  Du kanske lever en aktiv livsstil idag eller har en önskan om att få röra lite mer på dig? Vad passar väl då bättre än att hyra en stuga i fjällen och få ägna dig åt fysiska aktiviteter under hela dagarna?! I området kring fjällbyn kan du bland annat ägna dig åt skidåkning, skoteråkning, fiske, vandring och mycket mer!