Ta bort rynkor med enkelhet

Ansiktet är själens spegel, sägs det ju.
Och visst syns det att åren går, på flera sätt. Ett av sätten är att huden i stort och även ansiktet får fler linjer som med tiden blir till rynkor. Detta beror på att huden med tiden förlorar sin elasticitet, på grund av att kollagenet i huden bryts ner av olika anledningar. Att ta bort rynkor är dock enklare än innan! Kollagen är ett fiberprotein som finns hos alla däggdjur, och som utgör en stödjande vävnad för bland annat vår hud.

Det finns dessutom ett ämne som heter elastin, som är ett elastiskt protein i bindväven, som hjälper till att göra bindväven och därmed huden elastisk. Detta kan man kontrollera själv, genom att försiktigt dra i sin hud för att sedan släppa taget, och se hur pass snabbt huden återtar sin normala position. Därmed kan du ta bort rynkor. Eftersom elastiskt bryts ner med tiden, har äldre människor sämre elasticitet i huden och därmed även ansiktet, än vad yngre personer har.

Ta bort rynkorna hemma!

Det finns försåt olika sätt att motverka detta! Det allra bästa är också det allra mest basic: att ta hand om sin kropp och sin hud utifrån och in – eller inifrån och ut om man så vill. Se till att vila och koppla samt även motionera regelbundet. Sov tillräckligt med timmar (8 timmar per natt är normalt för en vuxen person) och ät så varierat som möjligt. Ett helhetstänk är med andra ord det som gäller, när det handlar om att förebygga uppkomsten av rynkor. När det däremot handlar om att få bukt med rynkor när de väl så att säga sitter på plats, så finns det en hel del metoder att ta till.

Att använda en dermaroller är en metod som har blivit populär på senare år. En dermaroller fungerar ungefär som en djupgående peeling, med den skillnaden att du inte använder en kräm eller scrub, utan en liten rulle med skaft som liknar en rakhyvel. Du drar den lilla rullen över huden eller dina problemområden. Dermarollern är täckt av en mängd mycket små nålar som penetrerar det allra översta hudlagret. Detta stimulerar till återbildning av elastinfibrer, vilket på sikt gör din hud spänstigare. Behandlingen gör inte ont, men kan ge en viss rodnad efteråt. Efter några dagar är dock din hy som ny!
Kombinera gärna med lämpliga krämer rekommenderade av en hudterapeut.
Lycka till!