Fungerar inte din skrivare?

Skrivaren är en kringutrustning till datorn som vi inte kan leva utan, även om vi ibland skulle önska att vi kunde göra det. Det är förmodligen ingen slump att just skrivaren ofta är utsatt för raseriutbrott i såväl kontorsmiljö som i hemmet. Hur många gånger har du inte velat kastar ut din bläckstråleskrivare eller laserskrivare genom fönstret, men insett att du trots allt behöver den?

Även om skrivaren ofta orsakar stor frustration är det ett faktum att vi är i behov av en fungerande skrivare. Istället för att låta din skrivare locka fram dina sämre sidor, kan du ta ett djupt andetag och ta hjälp av någon som vet hur man fixar den. Genom att boka en Servitant kan du få ordning på din gamla skrivare och slippa besväret och kostnaden för att köpa in en ny. Hur ny din skrivare än må vara, är det nämligen bara en tidsfråga innan den kommer orsaka problem för dig, som tur finns det alltid företag som erbjuder snabb datorhjälp när det krisar med dokument som du bara måste ha ut omgående.

Vanliga problem med skrivare

Ett vanligt problem med skrivare är att de skriver ut alldeles för långsamt. Du kanske bara skriver ut matlagningsrecept och konsertbiljetter, men gör det med den allra högsta utskriftskvaliteten. Genom att optimera din skrivares utskriftskvalitet för vardagligt bruk kan du såväl få snabbare utskrifter som spara på bläcket.

Din skrivare kanske fungerar hyfsat bra och skriver faktiskt ut på kommando, men utskrifterna är alldeles för ljusa eller har horisontella linjer som förstör. Orsaken till detta kan vara att skrivarhuvudet har täppts till, vilket kan hända om din bläckstråleskrivare används på oregelbunden basis. Detta kan leda till att torkat bläck i skrivaren försämrar kvaliteten på utskrifterna.

Ett annat vanligt problem med bläckstråleskrivare, är att skrivaren indikerar att bläcket är slut trots att så inte är fallet. Det finns olika sätt på vilka man kan ta sig förbi skrivarens kontroll av bläckpatronerna. Olika fabrikat kräver olika knep, men likt de flesta andra problem som skrivare kan orsaka finns lösningar tillgängliga.

Trådlösa skrivare har blivit väldigt populära på senare år. Det är förstås skönt att slippa alla sladdar men den trådlösa tekniken kan också ge upphov till nya typer av problem och begränsningar. Även dessa problem kan vi hjälpa dig att få rätsida på.