Fastighetsskötare med hantverskunnande

Om ni planerar en större renovering av ert hem så är det nästan omöjligt att göra detta utan att fundera på att anlita en hantverkare. Även om ni själva anser att ni är ganska händig så finns det faktiskt en anledning till att hantverkaryrket finns till. Innan ni bestämmer er för att renovera ert hem så är det också viktigt att ni ser till att dubbelkolla vad lagen säger om den renovation som ni planerar att göra. Om ni till exempel planerar att renovera ert badrum eller kök så finns det många jobb under dessa renoveringar som ni måste anlita en hantverkare för att göra. Utan en hantverkare som hanterar olika jobb vid en renovering så kan ni riskera att göra något fel och även att inte få ersättning för detta från ert försäkringsbolag eftersom det skulle ha varit en hantverkare som skulle utfört jobbet. Om ni har bestämt er för att anlita en hantverkare som kommer att hjälpa er med er renovering så kan ni välja att komma överens om ett fast pris innan renovering börjar. Om ni redan har kommit överens om ett fast pris för er renovering så får inte detta pris lov att ändras.

Arvode

Innan er renovation så har ni och hantverkare kanske diskuterat ett ungefärligt pris och i så fall så är det möjligt att priset kommer bli högre, men en hantverkare har inte rätten att få er att betala mer än femton procent över det ungefärliga priset som ni diskuterat. Det finns dock ett undantag för denna regel vilket är att om ni har använt er av Hantverkarformuläret eller entreprenadkontraktet ABS och har anlitat en hantverkare för att göra mark- eller rivningsarbete så har de rätten att som mest höja priset med 25 procent.

Om ni bestämmer er för att anlita en hantverkare så är ni inte tvungna att diskutera ett ungefärligt eller fast pris för renovationen. Ni kan också välja att använda er av ett löpande pris när ni anlitar en hantverkare för att hjälpa er med er renovation. Med ett löpande pris så kommer ni att betala er hantverkare en summa ni kommit överens om per timme. Det ni kan göra för att förhindra problem vid ett löpande pris är att också sätta ett takpris. Detta betyder att ni fortfarande kommer att betala er hantverkare per timme men att ni inte kommer betala dem mer än det takpris som ni har satt. Om ni väljer att sätta ett takpris så förhindrar ni en situation där ni kan bli tvingade att betala för mer timmar än vad som kan anses som rimligt för den tjänst som er hantverkare har utfört.

Underhåll som en del av service

Vill man säker på att slippa överraskningar med underhållet och ta in dyra offerter när inte läget passar man se till att ha ett bra kontrakt med sin fastighetsskötare som även tar delvis hand om enklare renoveringar. Det är rekommenderat att du lämnar över fastighetsskötseln till en professionell aktör som EMJ Service, de erbjuder jour dygnet runt och ser till att du alltid är i trygga händer. Blir det dessutom akut behov av renovering eller småfel som behöver åtgärdas kan de hjälpa dig med dig. Underhåll som en del av din service för ett tryggare och bättre vardag.