Tips på annorlunda bröllopspresenter

Har man någon gång varit gäst på ett bröllop har man förmodligen lagt en hel del tänkande och funderingar kring bröllopspresenter. Vad kan brudparet tänkas önska sig, vad behöver dom och vad kommer alla andra att ge bort? Det finns en lång lista på vanliga saker att ge men här kommer några mer ovanliga alternativ för den som ska uppvakta ett brudpar framöver.

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent

Gå på lina, köra sportbil, prova på glasblåsning eller fjällvandra. Är man väl bekant med brudparet vet man kanske också vad dom gillar och om dom har några speciella intressen. Bröllopspresenter som involverar upplevelser av olika slag brukar vara populärt och uppskattat, och det blir ett roligt tillfälle för paret att göra något tillsammans. Fundera ut någonting som kan tänkas passa för dom båda och överraska med ett fartfyllt äventyr eller stillsam avkoppling.

Plantera ett vackert träd

Är brudparet bosatt i ett hus, och kanske dessutom nyinflyttade, är det en rolig och ganska ovanlig idé att ge bort ett eller flera träd istället för andra bröllopspresenter. Fruktträd är alltid uppskattat, och i takt med att åren som gifta passerar kommer trädet växa sig ännu större och starkare, förhoppningsvis precis som kärleken. Det blir en fin symbol för bröllopsdagen, och är du händig kan du med fördel även planera det på gården så att det nygifta paret slipper göra det.

Skapa något personligt

Det finns egentligen inget som säger att man måste köpa dyra bröllopspresenter i fina butiker, utan man kan faktiskt välja att skapa något på egen hand. Kontakta andra vänner och bekanta till brudparet och be om fina och roliga foton. Dessa kan användas till mycket, så som att skapa en personlig bok eller en fotovägg. Skriv ett fint brev eller ge bort en hemlagad middag som present – där du kommer hem till paret och står för matlagningen en vanlig vardagkväll. Det finns mycket man kan göra med enkla medel, och det är som personligt brukar också vara mest uppskattat.

Att ge bort en annorlunda bröllopspresent behöver inte vara svårare än att ge bort något vanligt, det gäller bara att tänka utanför boxen. Upplevelser finns att köpa i alla möjliga varianter och förmodligen finns något som faller alla i smaken, men vill man hellre skapa något eget är det definitivt inte ett sämre alternativ.