Stjärntecken och astrologi

Stjärntecken och astrologi

Vilken färg passar dig och ditt stjärntecken bäst? Hur fungerar du i relation till andra tecken? Hur är du bäst förälder till ett stjärntecken som du inte vet så mycket om? Det finns många frågor att få svar på i diverse böcker som handlar om just stjärntecken. Stjärntecken och astrologi går hand i hand. Det finns flest böcker om astrologi. Det går även att spå genom astrologi och ditt stjärntecken, så kallat horoskop. Det kan du läsa mer om hos Tarotguiderna.

“Du och ditt stjärntecken” av Karin Danielsson

I den här boken sammanfattas varje stjärnteckens egenskaper. Är du som en oxe, stark och uthållig? Eller som ett lejon, tycker om att ge bort saker? Eller väger du för och nackdelar när du som våg ska fatta beslut?  “Du och ditt stjärntecken” är en lättläst bok, som handlar om stjärntecken kort och gott.

“Stjärntecknen talar om vem du är” av Gisela Melin

Författarinnan Gisela Melin har skrivit en bok om varje stjärntecken. Det betyder att det finns:

    • Stjärntecken talar om vem du är: skorpionen
    • Stjärntecken talar om vem du är: lejonet
    • Stjärntecken talar om vem du är: vågen
    • Stjärntecken talar om vem du är: stenbocken
    • Stjärntecken talar om vem du är: vattumannen

Och så vidare. Det finns en bok om varje tecken.
“Stjärntecken” av Lori Reid
I boken “Stjärntecken” ska vi lära oss att tolka stjärntecken för ungdomar. Inte nog med det, vi ska även få reda på saker om deras föräldrar. Boken har ett ungdomligt och astrologiskt, konventionellt språk. Den är rolig och lärorik på samma gång.

“Stjärntecknens visdom” av Tomas Jönsson

Enligt författaren Tomas Jönsson bär vi alla tolv stjärntecken med oss och de har starka samband med årstiderna. Enligt Tomas och boken ska vi präglas av alla arketyperna bakom de tolv tecknen, oavsett vilket av dem vi är födda i. Boken innehåller en hel del praktiska övningar för varje tecken. Den beskriver också en dynamik mellan det inre och yttre, mellan ljuset och mörkret, mellan kropp och själ. Syftet med vår resa genom stjärntecknen är, enligt författaren, att vi ska upptäcka vårt inre väsen. Astrologin kan därför ses som tolv vägar till självkännedom.

“Choice Centered Astrology: The Basics” av Gail Fairfield

Den här boken är på engelska. Boken erbjuder praktisk grundinformation om astrologi och karta för astrologi. Gali Fairfield vill visa hur vi kan använda oss av astrologi för att få ut så mycket som möjligt av våra liv. Hon ger oss exempel som vi kan använda oss av, vare sig vi är ungdomar, vuxna, nybörjare eller professionell inom området.

“Lejonet” av Bernard Fitzwalter

Boken “Lejonet” ger dig svaren på hur ett lejon fungerar. Du får reda på lejonets ideala livstil. Vad som tar din energi. Hur det är att vara förälder till ett lejon. Hur du som lejon fungerar i samspel vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken. Du får även reda på vilka färger som passer dig bäst – vare sig det gäller kläder eller möbler. En komplett lejonbok med andra ord. Det finns böcker om alla stjärntecken. Detta är enbart ett exempel på ett stjärntecken.