Pris flyttstädning – vad kostar flyttstädningen i Stockholm egentligen?

Som vid varje tjänst så spelar priset roll. I den här texten berättar vi mer om flyttstädningens priser i Stockholm.

Vad ingår i en flyttstädning i Stockholm?

Det blir billigare att flyttstäda själv, men en flyttstädning kostar inte så mycket idag efter RUT-avdrag. Framförallt inte om man sätter det i förhållande till vad bostäder ofta kostar att köpa eller vad det kostar om fastighetsägaren inte tycker en hyreslägenhet är tillräckligt städad vid avsyning. Dessutom är det mycket som ingår i en flyttstädning i Stockholm, så det är värt priset: golv, tak, väggar ska vara rengjorda. Det som många som gör detta själva missar är att även vattenlås i badrum och kök ska vara rengjorda. En annan sak som ofta glöms är att ingår tomt så ska den också vara städad, exempel på vad om inte är okej är att lövhögar ligger kvar på gräsmattan.

Flyttstädningen påbörjas när alla möbler och allt annat är utrensat från bostaden. Om du gör flyttstädningen själv så är antalet timmar det tar starkt beroende av hur van du är att städa och vilka städartiklar du har tillgång till. En städfirma i Stockholm klarar av ca 5 kvadratmeter per timme och person. En ovan privatperson tar det cirka dubbla tiden. Det vill säga för en 40 m2 lägenhet tar det 6-8 h för en professionell städare och en privatperson skulle det då ta cirka 16 timmar.

Hur mycket kostar en flyttstädning i Stockholm?

Priset som städfirman i Stockholm behöver ta ut av dig är till stor del beroende på hur mycket tid det tar att städa. Men också restid till bostaden påverkar givetvis också priset. En städare kostar 150-200 kronor per timmer efter RUT-avdraget om du skulle köpa per timme. Men timpris är inte så vanligt vid flyttstädning i Stockholm. När det gäller flyttstädning är det nästan alltid fast pris som gäller. Ett fast pris med ett skriftligt avtal är mycket tryggare än en städfirma som du betalar per timme. Det är rekommenderat att alltid ta flyttstädning med fast pris. Du ska se till att städfirman lovar dig att de tar hand om eventuella klagomål från de som flyttar in. Detta besparar dig tid och problem. Det är ändå du som är ansvarig men i de flesta fall så slipper du bli inblandad om det finns några klagomål. Denna garanti är också ett starkt skäl att lite på flyttfirman.