Elegant mingelmat

När man bjuder till fest finns det en rad olika menyer som kan komma att vara intressanta. I grund och botten handlar det om vad man vill ha för kalas. Maten och sättet man serverar densamma, anger tonen för festen i stort. Väljer man en traditionell dukning med linneservetter och bordsservering, är det tveklöst en annan sorts fest än om man satsat på ståbord och mingelmat. Ingenting av detta är rätt eller fel, men genom maten kan man påverka hur festen uppfattas. Någonting som dock är viktigt att komma ihåg är att det ändå finns olika sorters mat inom varje kategori. Elegant mingelmat är inte på något vis konstigt eller ovanligt. Inte heller är den enklaste plockmenyn någonting som sticker ut. Som värd och värdinna har man en stor palett att jobba med och i samtal med ett cateringföretag kan man få all upptänklig inspiration.

För kontakt med ett företag som har stor erfarenhet av såväl catering som mingelmat finns här en länk. Dessa har vana av att tillreda allt ifrån buffé till smörgåstårtor och vet vad som funkar i praktiken! Beställer man mat inom Stockholm transporteras allting hela vägen till bordet i tid för att presentera rätterna.

Äta med eller utan bestick

Har man för avsikt att gästerna skall mingla omkring, är det viktigt att den mingelmat man serverar också går att äta på detta vis. Några ståbord kan underlätta för de som ändå vill ställa ifrån sig glas och tallrik för att kunna njuta av de många smaker som presenteras. Det finns egentligen ingenting som begränsar smakkombinationerna. Allt ifrån snittar till smörrebröd, skaldjursröror och bakelser kan serveras på detta enkla och direkta sätt. Det är dock viktigt att man har vägt in alla aspekter i planeringen så att det inte blir komplicerat att förtära maten som bjuds. Som alltid är dryck och tillbehör någonting som gör stor skillnad. Tänk alltid på att ha lika fina alternativ vad gäller alkoholhaltigt som alkoholfritt. Det finns nu för tiden många intressanta och smakfulla muster att testa för den som vill servera ett nyktert alternativ till champagne, rött, vitt, rosé eller öl.

Mingelmat har blivit mycket populärt under senare tid och man kan avnjuta den både stående och vid dukat bord. I det senare påminner det nästan om en avsmakningsbuffé medan det friare alternativet möjliggör roliga möten och samtal med personer man tidigare inte varit haft som del av sin bakantskap.