Allergitest hemma

Allergitest hemma

Nuförtiden behöver du inte ta dig någonstans för att kontrollera om du är allergisk mot något. Med allergitest som du kan göra hemma går allt mycket smidigare. Om du misstänker att du är allergisk mot något kan du göra allergitest hemma och få svar snabbt. Det är enklare än att ta sig till en vårdcentral. Om du har milda symptom och misstänker att det finns ett allergen i din närhet är detta ett bra alternativ. Allergitester hemma rekommenderas inte om du har starka symptom. Uppsök då läkare!

Var man kan köpa allergitest att göra hemma?

Man kan köpa allergitester som man gör hemma på många ställen. Allergitester för hemmabruk säljs numera online. Du kan alltså beställa hem ett självtest via internet som kommer hem till din dörr. Du kan alltså testa dig för allergi utan att behöva gå utanför dörren, smidigt va? Det finns också fysiska apotek som säljer allergitester. Ett allergitest hemma kan detektera allergiska reaktioner på mat, pollen och mögel. De kan också ge svar på om du är allergisk mot mögel, pälsdjur och kvalster. Ett allergitest som man gör hemma är mer som en indikation. Det kan inte garantera till 100 % om du är allergisk eller ej.

Fördelar och nackdelar med att göra sitt allergitest hemma

Det finns självklart flera fördelar med att göra sitt allergitest hemma. För det första är det enklare då du kan bestämma tid själv. Att vänta på att få en tid på vårdcentral eller hos en doktor för att göra allergitest kan ta tid. Med allergitest hemma gör du det när du vill. Om du fått positivt svar på ett allergen kan du dock behöva ta kontakt med vården ändå. Allergitester hemma är inte 100% tillförlitliga. Detta är en nackdel då det är lättare att det blir fel om man gör det i hemmet. Du kan alltså få ett missvisande besked som får dig att sälja katten helt i onödan! 

Hur man gör allergitest hemma

Alla allergitester hemma genomför inte på samma sätt. Det står ofta på förpackningen hur man genomför testet. I de flesta fallen måste du först välja att köpa ett test för att kolla ett specifikt allergen. Om du tror att du är allergisk mot pälsdjur köper du det testet. Om du är osäker kan du köpa flera olika. Sedan droppar man några droppar blod på en specifik test-platta, väntar och avläser resultat. Andra tester för allergi hemma kan ha en annan utformning.