Vilken cykelsits för barnen?

Vilken cykelsits för barnen?

Det är roligt att cykla tillsammans med sina barn och ett enkelt sätt att byta ut bilen några dagar i veckan. För den som bor inne i stan kan cykeln faktiskt vara det klart snabbaste färdmedlet som dessutom är bra för kroppen. Att fastna i trafikköer är ytterst ovanligt för den som cyklar. Vidare kan man ta sig fram på trevliga och mindre vägar. Innan man börjar cykla med barnen i cykelsits, är det dags att välja vilken sorts barnstol man skall införskaffa. En frontmonterad cykelsits är någonting som blivit mycket populärt och som dessutom ger barnet en bättre vy över nejden. Dessa nyare cykelsitsar monteras på ramen och kan enkelt flyttas från en cykel till nästa. Detsamma gäller för barnstolar man fäster på pakethållaren!

I och med att frontmonterade cykelsitsar minimerar utrymmet som krävs, kan man antingen ha med sig ordentlig packning, eller varför inte ett syskon i en traditionell barnstol? För den som inte tidigare cyklat med en frontmonterad cykelsits kan det kännas ovant. En rekommendation är därför att man beger sig ut på en provtur för att känna in hur det är. När man väl blivit bekant med denna känsla är det dags för en tur!

Hjälm och säkerhet

Det finns ingenting värre än att råka ut för en olycka man kunnat förhindra. Därför är det viktigt att ha säkerheten med i beräkningen när man cyklar med barn. En frontmonterad cykelsits som är testad och utvärderad, ger mycket bra skydd samt har utmärkta bälten. Dock skall hjälmen alltid vara med! Detsamma gäller egentligen också den vuxne som cyklar. Har man bra fungerande bromsar och en hjälm som håller måttet, kan man känna sig betydligt säkrare. Det finns barnhjälmar i alla storlekar så även den minsta kan ha ordentligt huvudskydd. Hjälmar för barn kan dessutom ofta anpassas för att fungera under lång tid.

Cyklar nu för tiden har blivit allt bättre och om man tar hand om sin cykel kan den bli en följeslagare under många år. En frontmonterad cykelsits gör cykeln till ett underbart fordon som möjliggör många och roliga äventyr tillsammans när man cyklar med barn.